Hinner inte skriva..

Jag har fastnat i Betapet träsket..IGEN!!! Spelar o spelar...Hinner knappt med något annat.. eller jo lite annat hinns det med..

Mor var här förra helgen o då shoppade vi lite, fick jättemycket söta bebiskläder som jag ska ta kort på o lägga upp (när jag gör en paus i betapetspelandet) Elin o far är i Egypten men de kommer hem ikväll så vi ska hämta dom på Arlanda.

Engstrands har köpt hus! Blivit riktiga Svenssons o slagit till på ett sjukt fint hus på Lidingö, så de närmsta veckorna är det hjälpa till med packning som gäller =)

Isabella fyllde ett år igår och någon vecka innan så började hon gå... Hon är så söt när hon vinglar fram (ska försöka sno nått kort från M. och lägga upp..)

Imorgon går jag in i v 39! Helt sjukt va fort tiden går! Snart är bebis äntligen här, fast G. säger att bebis måste vänta en vecka för han måste jobba hela nästa vecka, men efter det är det fritt fram för bebs att komma tycker jag =) Börjar bli riktigt trött på att vara gravid, svullen och otymplig...  Med min tur lär jag väl inte få bebis förens början av mars :(

Min skötväska har kommit =)

Nu kan jag göra vettigare saker än att mailbomba Pippilotta om min skötväska.. Den kom på posten idag och den är superfin och jättepraktisk! Eller det där med praktisk kanske jag ska vänta med att uttala mig om till jag provat den på riktigt ett tag.. hehe



Pippilotta var billgast endast 595:- Babyland och babyproffsen skulle ha 749:- för samma väska...Sååå lättlurad är jag inte.. hahaha

Ännu ett blodprov

Var iväg i onsdags för att ta ett blodprov, men när jag kommer dit så visar det sig att min BM glömt sagt till mig att jag inte får ta mina levaxin tabletter 24 timmar innan. Så i onsdags var det bara att fara hem igen.
Idag åkte jag dit igen och gissa om jag blev glad när det räckte att sticka i fingret =) Hon sa till och med att blodet rann så bra från fingret att de flesta prover går o ta ur fingret.. Det ska jag komma ihåg till nästa gång! Shit va det var precis vad jag ville höra...

Nu väntar jag på posten för o se om Pippilotta har skickat skötväskan som jag beställt. Man blir ju lite orolig när de säger att de ska skicka den på måndagen och man inte fått den och nu är det fredag :S Dessutom svarar de inte i telefon eller via mail... Man börjar undra om man blivit lurad eller något... de sa att det skulle ta max tre dagar... men men de får idag på sig sen ska jag mailbomba dom o lämna så många meddelanden på deras telefonsvarare att de kräks på mig =) Jag menar, jag har ju inget bättre för mig ;)

Svullen, svullen , svullen.. Nämnde jag att jag är svullen???

Asså o my god! trodde inte mina fötter kunde se sååå stora ut... Det är helt sjukt vad jag svullnat och samlat på mig vatten bara de sista dagarna.. Fötterna ser ut som man blåst upp dom, händerna ligger inte långt efter.. Dessutom har jag ont i ryggen o genom rumpan ner i benet, känns som någon drar en kniv genom mig..
Det är inte roligt att vara gravid längre! Bebis får gärna komma nu snart! Förstår inte riktigt hur jag ska palla minst tre veckor till...
O så e jag grymt avundsjuk på min far och syster som åker till Egypten på lördag.. *morr*
Mamma är i alla fall snäll o kommer upp o hälsar på Lördag till Måndag så vi ska hitta på massa med kul, ska proppa i mig alvedon och inte låtsas som jag har en jättebebis i magen ;)

Va tidigare i veckan på Ikea och köpte skötbord, skoskåp och bänk (med farvaring under) som vi nu har lyckats fått ihop =)

Nu e julen borta..

Nu har jag städat bort varenda spår av julsaker här hemma. Tyckte att det började bli dax när ingen av grannarna längre hade stjärnor och adventsljusstakar lysande... Men det blir faktiskt mycket mörkare o tråkigare utan nånting i fönstret som lyser..  Ska försöka hitta några fina fönsterlampor nån dag framöver... Just nu får jag klara mig med massor av värmeljus.. hehe min far skulle nog vilja ställa en brandsläckare i varje hörn om han såg hur mycket ljus jag har tänt just nu.. ;) Han tycker att mamma är livsfarlig med alla hennes ljus och sådan mor sådan dotter =)

På tisdag ska jag o ta blodprov igen.. Hoppas alla värdena ser bra ut denna gång. Blir mindre o mindre rädd för varje gång jag går dit... Fast får jag den där idioten som stack mig första gången ska jag be att få byta.. Hon får inte sticka i mig!

Nu är det bara några veckor kvar tills Bella fyller 1 år, nån som har något förslag på någon rolig present???

Dagens mage =)

Har nu gått 36 fulla veckor och ser ut såhär:


Dagens äventyr

Helt galet.. Förstår ingenting. Hur kan butikerna gå runt?

Ska börja från början..

Idag skulle vi åka till Familjetorget (en butik i orminge) och kolla på JujuBeConnected (spännen för att fästa skötväska på vagnen). Vi kommer dit efter att ha sett på hemsidan att de ska ha dessa fästen men de har dom inte på lager för tillfället...

Vi åker till Babyland i Kungens kurva för att kolla på skötväska och spjälskydd till vaggan, men rörigare butik och slappare personal har jag aldrig varit med om. Dessutom hade de inga varor hemma.

Så vi åker till Heron city, Barnbutiken, där har de förvisso den skötväskan jag vill ha. Jag vill ha den i svart och när jag går fram till en av de tre tjejer som står i kassan (de bara står där, inga kunder som handlar) och frågar varför den är hundra spänn dyrare i svart än i någon annan färg så får jag till svar "vet inte riktigt, den kanske har fler fack eller nått" Jag orkade inte ens ta disskutionen, det var exakt  samma som de andra (dvs den nyaste modellen av väskan).

Vi lämnar Heron city och åker in till babyproffsen på kungsholmen och självklart hade de inget av det vi sökte heller, fast här var personalen i alla fall uppmärksamma och frågade om vi ville ha hjälp och när det vi ville ha inte fanns erbjöd sig han att ringa o kolla med andra butiker (vilket vi dock avböjde eftersom vi parkerat lite tokigt)

Ut till bilen och vidare till Babyland Vasastan. In snabbt som tusan (dålig parkering precis innan övergångställe..) och inser på en gång att här har de verkligen ingenting så vi åkte hem.

Alltså det e mycket som är helt galet med dessa butiker:

1. Varför verkar det vara så svårt att hålla lite ordning o reda? De flesta butiker ser ut som de bara slängt upp varorna där de får plats. Verkar inte som de tänker på hur butiken ser ut..

2. Personalen jobbar väl där för att sälja varor? Eller har jag fel? De som arbetar i butiken har väl ändå betalt gör at ta kontakt med kunder och försöka sälja något? Inte bara för att stå där och glo.. Skulle jag vara ägare skulle jag se till att sparka all personal som inte kan sälja på en gång, bort med dom, kanske ge dom jobb som städare av lokalen eller något..

3. När är de flesta lediga och kan (tillsammans) ta sig runt till dessa barnbutiker för att kolla och köpa denna typ av varor? Lördag och Söndag är väl de flesta lediga och har tid? Jo men det har dessa butiker fattat till en viss grad i alla fall, de har ju öppet under lördagar och söndagar. Om man då tänker ett steg längre, vore det då inte smart att se till att ha varor hemma till helgen också? Så att folk kan klämma, känna och köpa med sig varan hem? Hur många gånger missar de inte försäljning pga att de inte har varor hemma?
Jo men visst på många ställen kan de vara jättetrevliga o säga "men vi kan beställa den åt dig" Men felet är att när det gäller mindre prylar (såsom skötväska, åkpåse, påslakan, spjälskydd etc) så räknar man med att man ska åka dit och köpa det och få med sig det hem på en gång! När det gäller möbler, vagn etc så har man ju förståelse för att det inte går att lagerhålla allt.

Men tänk följande scenario: Du går in i din matbutik och ska handla men du får bara med dig hälften hem för resten är beställningsvara eller det är slut för tillfället. Visst fasiken skulle man bli upprörd? Som kund förväntar man sig av sin matbutik att de ska veta ungefär hur mycket som går åt så att de beställer hem så att det aldrig tar slut i hyllan. Varför är vi så få konsumenter som räknar med samma service i andra butiker? Fackhandeln ligger så sjukt mycket efter Daglivaruhandeln när det gäller slut i hyllan, kundvarv, impulsköp, sambandsexponeringar etc. Fackhandeln borde verkligen lära sig att ta efter daglivaruhandeln mycket mer och vi som konsumenter borde lära oss att kräva samma sak av våra fackhandelsbutiker som av daglivarubutikerna!


Nu har jag i alla fall beställt skötväskan från pippilotta.se och på måndag ska jag åka till babyland Barkaby där det i alla fall finns trevlig personal och kolla på spjälskydd till vaggan =)


Och till er alla som lider av halsbränna: Rennie funkar faktiskt! Har efter fem stycken igår kväll lyckats sova riktigt ordentligt inatt =) Så underbart!

Gah...

Började kolla på film, men tydligen somnade både G o jag... Tror vi behövde lite sömn efter natten som var...

Vaknade o är självklart hungrig! Så vad ska jag äta? Blir nog att rosta lite mackor o göra lite te..

Sen ska jag försöka somna igen...

The boss skulle ha ringt senast idag med svar på allt, men inte ett  ljud har jag hört...Skulle kännas skönt att bara få allt avklarat. Så bossen: räkna med att jag ringer på måndag o tjatar!!! ;)

Hos BM

Har varit hos min BM tidigare ikväll, hon föreslog Rennie mot halsbrännan o sa sen de tröstande orden "magen e på väg ner nu så om någon vecka bör du inte känna av halsbrännan lika mycket"  Hallelulja! Har tagit två Rennie nu o det känns som det hjälper lite i alla fall, ska snart ta en till. Man kan ta upp till 16 stycken på ett dygn så i natt kan jag nog få i mig sisådär 10 stycken :)

Allt såg bra ut, ligger precis på kurvan för Symfys-fundusmåttet (33 i v35) och blodtryck o puls var bra. Det enda hon påpekade var att jag var lite svullen men så ska det vara...

Nu e det filmdax...


Förberedelse på livet som kommer?

Är detta med att inite kunna sova en förberedelse inför det som komma skall? Eller är det bara helt onödigt?

Lyckades i alla fall somna när G gått upp men vaknar av dem idoitiska brevbäraren som tydligen ser det som en sport att låta så mycket som möjligt i trappuppgången och dundra så hårt som möjligt med  brevinkasten! Blev ju livrädd, trodde någon stackare ramlade ner för minst hundra trappor o slog ihjäl sig... men nej det var bara brevbärern som inte har vett att gå lugnt o sansat... Jaja jag vet att jag är en riktigt gnällig gravidkärring just nu, men jag öppnade i alla fall inte dörren o skällde ut honom.. Det tyckte jag var riktigt starkt gjort av mig att lyckas hålla hormonerna i schakt ;)

Nu har jag ätit frukost och brottas med halsbränna igen :(  Har sånna Gavison (eller va de nu heter) som du tippsa om Hanna, men jag kräks när jag tar dom.. Ska till BM idag o fråga om det finns något annat bra på apoteket... Hoppas det för G skull.. När jag vänder o vrider på mig o springer upp på toa o pustar o frustar så vaknar ju han med stackaren, o han måste ju gå till jobbet... Jag får väl börja sova på soffan i veckorna om det inte blir bättre..

Har ju inget bättre för mig...

.. så jag gjorde ytterligare en sån här:


Lilypie Expecting a baby Ticker



Bara 29 dagar kvar nu... Hoppas bara bebis vill komma i tid =)

Vad gör man?

Har varit vaken hur länge som helst nu (sen cirkus halv ett). Har fruktansvärd halsbränna och har provat allt för att det ska gå över, men ingenting hjälper!
Har legat i sängen o försökt sova, vändit och vridit på på, råkat väckt gustav och till slut satte jag på tvn.. Den somnar jag ju alltid till..
 Låg o kollade ett tag men efter en stund blir det bara blått på alla kanaler..  Jaja tänkte jag o gick upp o fyllde på vattenglaset, det är väl bara någon kort störning, tvn börjar nog funka snart igen... Men icke då!
 Den har fladdrat till några gånger så jag trott att den funkar igen, men nej...

Så nu sitter jag i vardagsrummet, dricker vatten o käkar mariekex och hoppas på att tvn ska börja funka igen så jag kan somna ifrån denna hemska halsbränna...

Klockan är nu 04.51 och klockan ringer 06.45... hoppas jag somnat innan dess...

Varför?

Varför går allt fel?
Varför fungerar bara inte saker som de ska?
Varför ska alla problem bli mina att lösa?
Varför blir inget som planerat?

Jag orkar inte lösa allt, det får någon annan göra! Nu skiter jag i det!

Barn som slåss?

Läste precis följande artikel på aftonbladet.se http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4176816.ab

Det är ju helt sjukt att låta barn slåss på det viset, jag kommer knappt ens låta mitt barn spela fotboll för att det är för mycket skador i den sporten. Tänk om man som förälder låter sitt barn slåss på detta vis och barnet skadar sig och får allvarliga men för livet, skulle man som förälder någonsin förlåta sig själv? Jag vet att jag skulle aldrig kunna förlåta mig själv.

Det går en dokumentär om detta på Kanal5 klockan 21.00 ikväll

Bebisnedräkning

Lilypie Expecting a baby Ticker

14 528 sms???

Haha när jag läste detta :

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4172388.ab

så kom jag direkt o tänka: vad har nu min lillasyster Elin gjort? Haha

Nej men helt allvarligt.. Hur hinner man skriva så många sms?

Fika och böter...

Träffade min vikarie idag i Farsta centrum för att ta en fika och börja lämna över... Blev rätt så mycket information till stackaren, ögona stog i kors till slut. Så vi bestämde oss för att träffas på onsdag eftermiddag igen. Bättre att ta lite i taget.
När vi var klara och jag kom ut till bilen hade jag självklart fått böter!! Grr så typiskt...E så sjukt glömsk. Tänkte inte så långt att det bara var 2 timmars gratis parkering... Så nu kan Farsta centrrum glömma att jag tänker gynna deras affärer med några pengar framöver, dumma, äckliga förort! 475:- i parkeringsböter, hur tråkigt e inte det???

I morgon vet jag inte riktigt vad som händer, kanske ska åka o tvätta bilen? Skulle behövas i alla fall...

Nu har jag inte kvar min jobbmobil (nummret som slutar på 8900) men jag har nu min privata telefon :)

Söndag

Det är sönda, grått o trist väder o inget roligt alls...

Har packat ihop alla saker till min vikarie nu, ska träffas imorgon och lämna över...

34 dagar kvar tills bebis är beräknad =)

Åhh titta vad mycket fint jag hittade..

Satt o glodde i Elins blog (lillasyster elin) och såg lite fina klockor på www.Cocoo.se så jag kikade in där o hittade massa skoj..

Bland annat dessa klockor:






Och kolla dessa söta halsband:


Och det finns sååå mycket mer fint på den sidan.. Ska ta o visa lite saker för gustav o sen beställa ;)

Har shoppat lite idag..

Var i kista galleria och shoppade lite på rean:






Nu saknas bara underlakan... =)


Gustav har inte lämnat mig :)

Han återvände hem efter konferansen...


Lite älskvärd måste jag allt vara *thihi*

Löööööve you Gustav!!!

Fredag..

Om en stund kommer Gustav förhoppningsvis hem och lagar lite mat till mig, är superhungrig. Får bli en frukt så länge..

Idag åkte Mathilda hem, fast först var vi i barkaby och hämtade ett ben till vaggan, som jag för övrigt nu satt ihop helt själv *stolt*

När jag skulle köra in bilen i garaget så var det självklart ett kattjä*el som smet in. Bara för att jag e så allergisk så lovar jag att katten ville jävlas med mig. Fick i alla fall tag på den o kunde slänga ut den innan den hann gå på någons bil. Inte kul med märken efter klorna på en katt på bilen..
Nu ska jag bara tvätta alla kläder jag hade på mig när jag bar katten så jag slipper få skabb eller eksem eller någon annan sjukdom den kan ha smittat mig med.. haha

Tack o godnatt

Nu e jag så sjukt trött att Mathilda får bära mig i säng.. hahaha sm om hon skulle orka lyft mig... hehe

God natter!

Pasta med bacon och fruktstund

Blev den avancerade rätten Spaghetti med knaperstekta bacon idag. Till efterätt blev det chokladfondue med vindruvor och banan...



Nu e vi så sjukt mätta!!!

7934 steg senare...

Hämtade Mathilda igår vid T-centralen vid kvart i åtta, åkte till Willys och shoppade lite mat innan vi åkte hem. Väl hemma så äter jag lite smörgåsar medans Mathilda nöjer sig med lite choklad ;) Vi är vakna till strax efter 12 för att kolla om Mathilda kommit in på skolan hon sökt till och snacka om retsamt: hon ligger som FÖRSTA reserv!!! Hoppas nu att hon kommer in.. Då måste Gustav o jag ta tag i att städa på vinden så vi kan sortera ut alla kökssaker som hon kan få ;)

I morse var det bara att gå upp, käka frukost, kolla på supernanny och sen åka in till city. Och kan ni tänka er; jag o Mathilda åkte kommunalt =) Känner mig så stolt att vi klarade det, annar är ja en sån person som tycker att det e så mycket smidigare att åka bil..

Nu har vi precis kommit hem och insett att vi är 7934 steg smalare och många tusenlappar fattigare..
Här e det vi shoppade:


Mathilda köpte: löshår, skor, trosor, t-hirts, game card och kamera (inköpt tidigare i veckan) och jag köpte: ansiktskräm, ansiktsrengöring, sminkborttagning, mamma t-shirt och massa bebiskläder!

Nu ska vi laga lite mat och vila efter våran 5 timmar långa shoppingrunda...


Till min kära mor som ville se tjockisen från sidan ;)


Såhär tjock är jag nu :)



Gustav är inte hemma så jag fick ta kort på mig själv i spegeln....

Så fiiiiint!

Kolla på denna sida:

http://www.amandaegilson.com/

Hur mycket fina smycke som helst!


Till min kära sambo om han läser detta: Jag skulle kunna tänka mig något i present härifrån ;)

Bebis har fått en liten kusin...

Gustavs syster i Lofoten Norge fick igår en liten Signe. Dom mmsade bild o hon var en riktigt söt liten bebis =) Nu e det bara 38 dagar kvar tills Signes lilla kusin är beräknad att komma :)

Till Fam. Magnusson: Enligt UL så har Daniel rätt, det e en liten pojke :) Men men, man vet aldrig säkert ;)


god morgon god morgon

Lite mindre kallt idag men fortfarande snö. Sitter ensammen hemma för Gustav har precis lämnat mig.... Men förhoppningsvis kommer han tillbaka på fredag...

Jag avskyr vårat bredband för tilället, det bara stänger ner sig hela tiden och då stänger även hemtelefonen ner sig.. J**la Bredbandsbolaget! Skitleverantör, här pröjsar man 349:-/mån för bredband o så funkar det inte o så har de mage o säga att det är TRE månaders uppsägningstid? Men men nån skulle ringa nu i dagarna från bredbandsbolaget så vi kan lösa detta.. Får nog bli ComHem istället... men undrar om dom är så mycket bättre??? Någon som vet?

Dax för frukost...

Tisdag idag

Det har kommit snö här :D Cirka 1-2 cm! Och all våran julmust på balkongen är genomfrusen, bara för att jg e s sjukt sugen på julmust just nu.. *typiskt*

Idag har det inte hänt så mycket: Johana o Ronja var här o fikad på förmiddagen o så har vi tvättat hela eftermidagen. just nu håller G. på att packa inför konfeansen han ska på morgon (kommer hem igen på fredag). Imorgon kommer Mathilda upp o hälsar på och förhoppningsvis stannar hon tills på Fredag.. (omhon står ut med min matlagning så länge, hon har ju blivit bortkämd av G. när hon varit här tidigare..) Så på Torsdag blir det lite shoppa... Måste ju köpa lite kläder till bebis.. Har i alla fall hört att det kan vara bra ;)

Sitter o kollar på Johans resedagbok från Boracay och Cillas från El Nido och drömmer mig bort så nu har jag börjat kikat på flygbiljetter till nästa vinter, blir inte så farligt mycket dyrare att flyga Sthlm-bangkok o sen Manila-Sthlm...Hittar riktigt bra flygbiljetter för alla tre för runt 18000:- O det va vad vi betalade ToR Sthlm-Manila för oss två sist vi åkte... Åhh e så grymt resesugen nu.. men men det får vänta..
Får nöja mig med att kolla på bilderna o drömma mig bort....

Längtar efter bebis!

Från gravid.se:

"V.35
Ditt barn är omkring 33 cm långt från huvud till stjärt och väger ca 2,6 kg. Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men. Nu börjar barnets armar och ben bli knubbiga och fina. Barnet har väldigt lite rörelseutrymme så det fyller ut nästan hela livmodern och tvillingar är ännu mer trångbodda."

Inte långt kvar till bebis nu. Var på Ikea igår för att köpa skötbord men självklart var det slut och de räknar inte med att få hem det innan v.5. Känns som en evighet tills dess, vill ju få i ordning allt så at rummet är fint =) Men men får ha tålamod och vänta.

I veckan kommer förhoppningsvis syster Mathilda upp o hälsar på =)


Vinter - usch, fy o blä

Kallt o ruggit ute, inte ett dugg roligt. Ska i alla fall försöka gå ut o gå en liten sväng lite senare...

Var hos BM tidigare idag och allt ser bara bra ut :) Bebis hjärta slår i 151 slag/min och mitt hb och socker var bra :)

Bebisnedräkning




Inte långt kvar nu....

Nyårsafton i Stigtomta...

Matlagning på hög nivå:


Hugo är med o lär sig laga mat:


Efter många timmars slit i köket blev det äntligen mat:


Och sen doppade vi frukt i smält choklad och det var ingen som blev kladdig.. hmm..


Hade lite dåligt samvete när vi lämnade köket såhär:

Bilder

Julgranen med massa paket :)



Bilder från terariet: (var där juldagen då mor hade jobbat natt o ville sova lite)






























Och till sist en bild på magen nu i v. 34




RSS 2.0