Dagens äventyr

Helt galet.. Förstår ingenting. Hur kan butikerna gå runt?

Ska börja från början..

Idag skulle vi åka till Familjetorget (en butik i orminge) och kolla på JujuBeConnected (spännen för att fästa skötväska på vagnen). Vi kommer dit efter att ha sett på hemsidan att de ska ha dessa fästen men de har dom inte på lager för tillfället...

Vi åker till Babyland i Kungens kurva för att kolla på skötväska och spjälskydd till vaggan, men rörigare butik och slappare personal har jag aldrig varit med om. Dessutom hade de inga varor hemma.

Så vi åker till Heron city, Barnbutiken, där har de förvisso den skötväskan jag vill ha. Jag vill ha den i svart och när jag går fram till en av de tre tjejer som står i kassan (de bara står där, inga kunder som handlar) och frågar varför den är hundra spänn dyrare i svart än i någon annan färg så får jag till svar "vet inte riktigt, den kanske har fler fack eller nått" Jag orkade inte ens ta disskutionen, det var exakt  samma som de andra (dvs den nyaste modellen av väskan).

Vi lämnar Heron city och åker in till babyproffsen på kungsholmen och självklart hade de inget av det vi sökte heller, fast här var personalen i alla fall uppmärksamma och frågade om vi ville ha hjälp och när det vi ville ha inte fanns erbjöd sig han att ringa o kolla med andra butiker (vilket vi dock avböjde eftersom vi parkerat lite tokigt)

Ut till bilen och vidare till Babyland Vasastan. In snabbt som tusan (dålig parkering precis innan övergångställe..) och inser på en gång att här har de verkligen ingenting så vi åkte hem.

Alltså det e mycket som är helt galet med dessa butiker:

1. Varför verkar det vara så svårt att hålla lite ordning o reda? De flesta butiker ser ut som de bara slängt upp varorna där de får plats. Verkar inte som de tänker på hur butiken ser ut..

2. Personalen jobbar väl där för att sälja varor? Eller har jag fel? De som arbetar i butiken har väl ändå betalt gör at ta kontakt med kunder och försöka sälja något? Inte bara för att stå där och glo.. Skulle jag vara ägare skulle jag se till att sparka all personal som inte kan sälja på en gång, bort med dom, kanske ge dom jobb som städare av lokalen eller något..

3. När är de flesta lediga och kan (tillsammans) ta sig runt till dessa barnbutiker för att kolla och köpa denna typ av varor? Lördag och Söndag är väl de flesta lediga och har tid? Jo men det har dessa butiker fattat till en viss grad i alla fall, de har ju öppet under lördagar och söndagar. Om man då tänker ett steg längre, vore det då inte smart att se till att ha varor hemma till helgen också? Så att folk kan klämma, känna och köpa med sig varan hem? Hur många gånger missar de inte försäljning pga att de inte har varor hemma?
Jo men visst på många ställen kan de vara jättetrevliga o säga "men vi kan beställa den åt dig" Men felet är att när det gäller mindre prylar (såsom skötväska, åkpåse, påslakan, spjälskydd etc) så räknar man med att man ska åka dit och köpa det och få med sig det hem på en gång! När det gäller möbler, vagn etc så har man ju förståelse för att det inte går att lagerhålla allt.

Men tänk följande scenario: Du går in i din matbutik och ska handla men du får bara med dig hälften hem för resten är beställningsvara eller det är slut för tillfället. Visst fasiken skulle man bli upprörd? Som kund förväntar man sig av sin matbutik att de ska veta ungefär hur mycket som går åt så att de beställer hem så att det aldrig tar slut i hyllan. Varför är vi så få konsumenter som räknar med samma service i andra butiker? Fackhandeln ligger så sjukt mycket efter Daglivaruhandeln när det gäller slut i hyllan, kundvarv, impulsköp, sambandsexponeringar etc. Fackhandeln borde verkligen lära sig att ta efter daglivaruhandeln mycket mer och vi som konsumenter borde lära oss att kräva samma sak av våra fackhandelsbutiker som av daglivarubutikerna!


Nu har jag i alla fall beställt skötväskan från pippilotta.se och på måndag ska jag åka till babyland Barkaby där det i alla fall finns trevlig personal och kolla på spjälskydd till vaggan =)


Och till er alla som lider av halsbränna: Rennie funkar faktiskt! Har efter fem stycken igår kväll lyckats sova riktigt ordentligt inatt =) Så underbart!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0