En riktig busunge...

Det går inte att lämna Walther en sekund i vagnen ensamen.. då e han på väg ur den..









Walther & Mofasa



Lite bilder från igår

Här är lite bilder från igår när vi var ute i skärgården:


Marjanas ö där hon ska bygga ett hus, det e ju bara att platta till lite... hmm?
















Nu ska jag och Johanna åka till Fågelöudde och bada och sitta i skuggan (det e ju där man får vara med bebis nu för tiden.. hehe).
Hoppas bara att johannas bebis vill stanna kvar idag med (skulle ha kommit den 26 juni) annars blir det att åka till SöS =)

Full rulle framåt..

Dagen började vi halv sex och då skulle sonen min utfodras. Sen blev det frukost och ner med Walther i vagnen och ut på promenad.
Nu har Walther precis somnat och jag tänkte hoppa in en sväng i duschen. Anna kommer hit o ska käka lunch o det e ju inte så mysigt om jag STINKER svett just då..

Vi sextiden ikväll kommer Stephanie =) Ska dricka vin och grilla o äta massa gott *mys*

Imorgon Lördag kommer Leffe hit runt 4 tiden på lite mat och jag lär f springa som en galning fram och tillbaka till tvättstugan (ska tvätta o det e rätt så mycket tvätt eftersom det var ett tag sen vi tvättade..)

På Söndag blir det en av följande saker: Antingen kommer Joel, Hanna o alla baren upp o hälsar på (eller så kommer de nästa Söndag) eller så drar vi med oss familjen Engstrand på en tur i Skärgården...

Kommer säkert ha tråkigt nån stund under dagarna som kommer och hinna uppdatera lite ;)

In i duschen...

Gamla blogginlägg

Sitter o läser mina gamla blogginlägg.. herrugud va roligt det är.. O shit va bitter jag var (är?)... haha

BVC besöket

Kom på imorse att det är öpper mottagning på BVC på torsdagar så jag tog Walther i vagnen o sprang dit för o kolla så att han går upp bra i vikt.. (han kräks ju så fruktansvärt mycke av NUTRA) Han går upp jättebra i vikt..nästan lite för bra..  BVC-sköterskan sa att vikten brukar plana ut vid tre månader men Walther går stadigt uppåt =)

Men BVC sköterskan tyckte att vi skulle börja med gröt på en gång (som smakportioner först) för hon tror att det kan göra att han kräks lite mindre.. Var ju då som sagt nere i centrum igår o köpte Sempers mjölkfria gröt med ris o banan. Den kostar 49:- för 9 portioner! Det e ju helt sjukt dyrt.. Så jag fråga på BVC och hon rekomenderade att man gjorde egen gröt. Det var hur smidigt som helst: mixa havregryn, koka upp vatten rör om, ha i NUTRA, rör om KLART!
 
Så Walther provade gröt för första gången idag.. Första skeden var jättespännande (både för honom o mig..) o han  mumsade i sig bäst han kunde (det mesta hamnade dock runt munnen). Ska prova imorgon igen =)




BVC besök

Kom nyss hem från BVC, Walther väger nu (1 vecka innan han blir 4 mån) 7145g och är 64 cm lång.

Uppdaterar mer senare, nu ska jag få en bebis att somna...

Lite bilder från idag...

Började dagen med en morgonpromenad sen chillade vi lite på balkongen:


Åt ena hållet såg himmelen ut såhär:


Å åt andra hållet sähär:


Sen ville Walther bada:


Å han tyckte det va jättekul att försöka fånga vattenstrålen så vi badade lääänge:


O ännu längre:


Sen när Walther var färdigbadad blev det en liten tur ner till Apoteket i centrum där det inhandlades mjölkfri gröt.. Så det ska vi prova någon dag framöver =)

Nu ligger Walther och sprattlar och skrattar i sin säng men han somnar nog inom kort..

Underbart!

Walther somnade ju vid halv sju igår och sen runt kvart över sju började han vakna till så då bara bytte blöjja, bytte till pyjamas och i med mer mat o sen somnade han vid halv åtta igen =) Undertbart! Inte så konstigt att han var trött egentligen så lite som han sov under dagen...
Imorse vaknade jag av at han låg och skrattade och försökte slå/ta leksakerna i mobilen som hänger över sängen... Han e ju bara för söt =)

Nu har jag precis kommit hem från min morgonpromenad och ska försöka få i mig lite frukost innan Walther vaknar!

Trotsålder redan vid 4 månader?

Om man räknar att varje månad har fyra veckor så blev walther 4 månader i Söndags.. Jag räknar hela månader o då blir han inte 4 månader förens 1 Juli. Det verkar som han redan kommit i in trotsåldern; idag har han inte gjort annat än att trotsa mig känns det som.
Han sov 20 minuter på över fem timmar.. Det är jättelite för att vara honom... Han var så trött, gnuggade sig i ögonen o gnällde som en liten gnällspik men sova det skulle han minsann inte göra.. Så fort han såg sängen så skrek han, provade våran säng, vaggan och spjälsängen inget funkade.. Sen provade jag att gunga i babysittern funkade inte heller.. Sen "råkade" han somna när jag gav upp o la mig i våran säng med honom.. Sen pling, vaken efter 20 minuter :/
Jaja nu somnade han vid halv sju så nu lär han väl sova ett bra tag o sen kommer läggningen för natten bli jättemycket framflyttad så det e ju bara att hoppas på att det resulterar i en sovmorgon för mig :)

För övrigt så mår jag bättre.. tänk va lite piller och vatten kan göra =)

Imorgon ska jag gå o handla gröt till Walther, tycker det e dags att börja med sånt snart och sen ska jag försöka få njuta lite av det fina vädret som utlovats :)

Inge bra..

Var ute o gick en promenad imorse och när jag kom hem började jag känna mig dålig... Skulle egentligen ha träffat mammagruppen idag men jag vågar inte åka dit ifall det är något som smittar som håller på att bryta ut. Vill ju inte smitta alla bebisar.
Min bebis sover som en stock just nu men imorse blev det ingen sovmorgon.. Han vaknade vid 10 i 6.. Då var det mat leka lite o sen sova i vagnen som gällde.. Snacka om morgontrött kille.. Han orkar max vara vaken 1.5 timme efter frukosten...haha Tur att han e som jag :)

Idag blir det nog inte mycket gjort, skulle behöva göra massa saker men det blir nog soffan och att glo på tv hela degen. Det är visserligen jättefint väder men vet inte om mitt huvud pallar solen just nu...

På Fredag harjag bokat Steffi! Det blir att grilla och dricka vin hela kvällen :)

Vem där?

Som rubriken lyder, vem där? =)

Måndag

Idag har vi gått en morgonpromenad, gått en eftermiddagspromenad,  sett en jättestor båt, käkat lunch vid havet, varit nere i centrum och NJUTIT AV SOLEN =)

Lite bilder från idag:






Bild från igår när Walther provade sittvagnen :)



Åh härliga söndag :)

Har varit fin fint väder så vi har suttit på ballen o druckit kaffe och lekt med Walther.

På eftermiddagen la walther och jag oss i sängen och han låg o klappade mig på kinden tills jag somnade.. Tror jag somnade en bra stund innan honom men vi lyckades sova i 2.5 timme =)

Inatt är Walthers första natt i eget rum, får se hur det går... Tror att det är värst för mig :/  Började nattningen med en lång dusch... Han e ju bara så söt när han försöker ta vattenstrålen.. Han förstår inte riktigt att den inte går att ta... Sen blev det lite babymassage och race med barnvagnen (har tagit ner sittdelen fö o kolla hur den såg ut så han var ju tvungen att provsitta den lite.. hehe.. Tänker dock inte byta till sittdelen än...) Efter det blev det som vanligt lite mat o sen slocknade han som en stock i sin säng...
Har ju hela tiden haft honom i vaggan så nu när man lägger honom i en sjpjälsäng ser han ju sååå liten ut igen (och samtidigt så stor ut i sittdelen på vagnen..)

Nu ska jag plocka ur linserna, borsta tänderna och klägga mig i sängen o glo på lite tv...

Midsommar

Midsommar firade hemma hos Engstrands o här kommer lite bilder...









Hit ska vi i vinter...

Bilderna tagna från Panglao.se






Ska bli så underbart och nu är det mindre än sex månader kvar!!!

Ska ju även till Boracay men därifrån finns det bilder i tidigare inlägg och längst upp på bloggen :)

Lite nya bilder på Walther


Walther äter sin första majskrok :)



Walthet på mage i babygymet


Walther sitter med oss i sin stol när vi äter


Men är dock mer intresserad av sina leksaker än av oss...


Kolla så sött han sitter med sina fötter :)

Solen lyser men det är ändå kallt :(

Har varit ute och gått en sväng på förmiddagen i det fina vädret. Men herrgud så kallt det var... Ska försöka ta o gå en sväng till nu när Walther vaknar..

Idag har Marjana o Bella varit här på besök och Bella har dansat till Brittan :) Hon e så söt för hon blir så glad när man spelar circus med Brittan.. haha då dansar hon hej vilt :)

Gustav har varit på utförsäljningen av solglasögon i värtan idag.. han köpte ett par assnygga D&G brillor :) Tackar Lidingomamman.blogg.se för det tipset :)
Skulle väl egentligen kunna tänka mig ett par nya brillor jag med men jag har ju två par redan så jag får nog nöjja mig med ett par från H&M för 29.90 eller nått ;)

Walther provade majskrok för första gången idag.. eller provade o provade.. Han fick den i handen och stoppade in den i munnen och gorde konstiga miner.. men en halv fick han allt i sig.. hehe

Busungen..

Han ville inte somna för natten så han har legat i en halvtimme och plockat ut napen ur mun, skrikigt, jag stoppar in nappen igen, han plockar ur den, skriker o så har vi hållt på i en halvtimme nu.. Men jag vann! 1-0 till mamma Emilia och nu sover äntligen Walther.

Han har slutat kräkas sådär jättemycket av NUTRA nu så det känns skönt.. Fast på tre dagar har hela Walthers garderob med kläder förbrukats och jag har inte tvättid förens på torsdag :/
en men det löser sig.. Kanske får göra en fuling och springa ner o köra en maskin efter klockan 10... grannarna lär väl inte bli så glada men vad gör man? Har man inget val så har man inte..
har ju visserligen köpt nya kläder men jag vill ju tvätta dem innan jag sätter på honom de...

Gustav är på styrelsemöte och lär väl inte komma hem nån gång snart så nu ska jag sätta mig o kolla på Ugly Betty och Desperate Housewifes.. För visst är det ikväll det är? O visst va inte förra veckan sista avsnitten för säsongen? I sånt fall blir jag mycket ledsen... :(

tack o godnatt!

Tisdag

Walther vaknade 05.50 imorse.. Tack för det.. (ironisk) Var bara att ge honom mat och bege sig ut på morgonpromenaden.. Har varit riktigt duktigt och gått minst en timme innan frukost i en vecka nu.. Resultat: JAG FÅR PÅ MIG FÖRLOVNINGSRINGEN! =) Underbart att kunna ha den för första gången på flera månader...

Vid halv elva knatade jag och Louise iväg ner mot centrum och tog vägen förbi Barnriket som har rea. Kan verkligen rekomendera den butiken, de har hur mycke roligt som helst och just nu 40% på nästan allt i butiken..  Hittade ett par supersnygga Ralph Lauren skor till Walther 40% va det på dom :)
I centrum köpte jag massa bodys på rea på Lindex och H&M.. så nu ska Walther ha massa kläder att kräkas på haha

Uppföljning från igår

Ringde till barnläkarmottagningen här på Lidingö och de va så snälla att jag fick en tid på en gång. Fick träffa en läkare som heter Maria och hon var jätterar. Sjuksköterskan (som också var hur rar som hest) gjorde ett pricktest på Walther men det visade att han inte var allergisk mot något. Läkaren sa att små barn kan få eksem utav vad som helst och att det inte alltid ger utslag på pricktester så vi ska fortsätta med NUTRA i cirkus två månader och sen ska vi höras för o se om vi ska prova med komjölksbaserade produkter igen.

NUTRA var subventionerat så jag betalade 309kr för sex burkar (400g vardera). Att han kräks av NUTRA trodde hon berodde på att magen inte var riktigt van vid det och jag skulle återkomma om han fortsatt kräkas å mycket av det så skulle vi prova en annan sort .



Eksem..

Lillpojken har eksem.. fast av vad vet vi inte än.. är antagligen komjölksallergi så nu provar vi ersättning som inte är baserad på komjölk. Den e svindyr, kostar 200:- för en burk. Hoppas den är subventionerad riktigt om det är så att han är allergisk och måste äta den...

Walther ser ut som en prickig krov på magen stackaren.. och den här ersättningen (NUTRA) som inte innehåller komjölk smakar pyton men han e så duktig och äter i alla fall.

Ska ringa barnläkaren imorgon o be att få göra ett pricktest för o se om det ger något utslag... Om man läser om komjölksallergi så brukar ju barnet visa någon påverkan (förutom eksem) på att vara det.. Typ att de har diarre, kräkningar, mest eksem runt och på huvudet (där har han nästan ingenting) Så vi hoppas på att han reagerat på när jag ätit nötter och ammat... Lite lättare att undvika nötter än komjölk.. Så nu har jag slutat amma, i alla fall tills jag hör va de säger imorgon. Då vet jag i alla fall att han inte får något tokigt i sig från mig...

Det värsta e bara att jag tycker han kräks så mycket mer av NUTRA än vad han gjorde innan av vanliga Babysemp eller NAN... Men men det kanske bara är en invänjningsperiod för hans mage...

Hoppas verkligen att jag får träffa någon läkare redan imorgon och att de kan ha lite svar på mina frågor...

Idag har Walther i alla fall fått bada.. o som han älskar att bada :) Han blir helt till sig när vi börjar göra i ordning för bad.. Kan en sån lite bebis verkligen förstå vad som kommer att hända? Ja tydligen.. Men han börjar bli lite för stor för baljan.. han kan inte sprattla lika mycket som han vill utan att slå huvudet i kanten...Får försöka komma ihåg att sno badkaret en stund nästa gång vi e i Björkvik hos Walthers Mormor o Morfar :)

Annars idag har det inte hänt så mycket, det bara regnar och regnar... skittrist :(

Nu ska jag göra mig iordning och gå och lägga mig i sängen o kolla på tv... (Walther sover som vanligt redan sen åtta..)

Men åhhh

Var är solen? Det är Juni nu (för de som inte visste det...) Juni ska vara en sommarmånad... Somarmånaderna ska solen lysa.. Hur fasiken ska vi klara oss om solen inte ens lyser på sommaren???  Hoppas  alla fall att det är grymt bra väder när Gusav ska ha semester :)

Nu ska jag åka o handla lite mat och trängas och buffas med folk inne på Willys....

20000 steg idag...

Hade stegräknare på mig idag and guess what? Har gått cirkus 20000 steg! Helt otroligt och inte konstigt att jag har ont som satan i fötterna... Måste köpa nya skor så jag kan gå ordentligt.. Mina fötter har ju växt en storlek sen jag la på mig 22 extrakilo som plattade ut dom...

Waltherpojken har varit världens underbaraste idag, som vanligt alltså :)

Nu ska jag gå o lägga mig i sängen o glo på dumburken och lyssna på en Walther som snarkar...

Love Spotify...

Tack Mathias för spotify... Me lovet it! Ska börja gör massa spellistor :)                                                                           

Har varit ute o gått i regnet i en och en halv timme, fick sick sacka mellan alla maskar och sniglar men tror ändå jag har hur många som helst både under skorna och i däcken på barnvagnen... ÄCKLIGT!!!

Walther ligger just nu bredvid mig i soffan och är inte så lite arg över att han inte får in hela gosedjuren i munnen... Han har även kommit på nu att han kan ta tag i nappen och dra ut den o sen hålla kvar den o stoppa in den när han vill ha den.. haha han ser såå rolig ut..

Nu ska jag ta och diska lite flaskor så Walther kan få mat...

Björkvik

Var ute hos mamma och systrar i Björkvik igår (pappa Mofasa jobbade såklart..) Waltherpojken var hur snäll som helst i bilen både dit och hem.. Dit fick jag vända mig om två gånger vid rödljusen på Valhallavägen för att stoppa in nappen sen sov han som en stock hela vägen till Björkvik. På väg hem vaknade han vid avfarten till Huddinge och det känden inte så säkert att luta sig tillbaka och försöka stoppa in nappen när man kör i över 100 så jag svängde av, stannade vid JET, stoppade in nappen o sen somnade han om och ville knappt vakna när vi kom hem. Det är lite besvärligt att inte kunna ha honom i framsätet när man kör själv men men vad gör man?
Ute i Björkvik va det trevligt som vanligt.. Mamma passa på att utnyttja oss barn till lite trädgårdsarbete, så nu vet jag hur man planterar blommor :)

Idag ska mammagruppen träffas hos en tjej som inte bor alls långt härifrån så jag och Louise ska promenera dit.. Hoppas det spricker upp och att det inte regnar när vi ska gå...

Lite blandade bilder:

Walther och Mofasa solar :)


Walther softar i soffan


Walther leker med sin Pingvin


Leker på golvet hemma hos Mormor och Morfar

Söndag

Idag har jag gjort min samhällstjänst och röstat.. Jag är ju bara så duktig :) Efter jag varit och röstat kände jag mig lite smutsig så då hoppade Walther och jag in i duschen... Det va walthers första dusch någonsin.. (han e inte smutsig för jag brukar bada honom ibland..) Han va sååå söt.. bara satt i mitt knä och skrattade..lilla gullunge.. Nu sover lillpojken som en stock.... Hoppas att morgondagen är dagen då han slutar vakna vid sex och tar sovmorgon till åtta :) Imorse sov han till sju *wihoo* för att sen somna om och vakna vid nio.. UNDERBART

Nu ska jag sparka ner G. till tvättstugan för att hämta tvätten och sen ska jag gå och lägga mig..

Min lilla Walther

Idag bullade jag upp stolen med massa filtar o sen satt Walther där o lekte och var supersöt:


Livet är underbart

I fredags tog vi oss ut till "landet" (Björkvik) och vi har njutit av solen hela helgen... Vad skönt det vore med hus ibland.. I lördags firade vi mor som fyllde år och i söndags fick jag min allra första mors dags present =) Ett jättefint guldhjärta...

Walther fick sina första sprutor igår och det gick jättebra. Han väger nu 6.5 kg och är 61 cm lång. BVC sköterskan blev lite förvånad över att han redan (och har ett bra tag nu) sover 10 timmars nätter utan avbrott. Hon sa att de va få förunnat så jag får väl verkligen njuta av att få sova :)

Idag är det mammaträff, imorgon lunch med Anna och på Torsdag lunch hos Louise och Eliott =). I helgen kommer förhoppningsvis Joel, Hanna och Hugo.

Livet är underbart och livet som mamma passar mig utmärkt =)

RSS 2.0