Lilla husfrun jag

JAG HAR ÄNTLIGEN PUTSAT NÄSTAN ALLA FÖNSTER =)
 
Resultatet blev skitdåligt för jag hade ingen såndär skrapa som amn ska ha.. men men nu är det i alla fall gjort. Har ju tänkt ringa efter en fönsterputsare hur länge som helst men jag glömmer jämt bort så nu gjorde jag det själv! Får nog ändå i och för sig ringa fönsterputsaren så de blir riktigt fina men det kan vänta några veckor..

igår var vi ett gäng från mammagruppen som gick bort till Långängen och fikade, det var supermysigt. Slutet at September o man kan fortfarande sitta ute.. helt underbart!

Igår kväll blev jag dock sjuk, IGEN! Feber, ont i bihålorna, snuva, ont i halsen osv. Detta resulterade i noll sömn både för mig och Gustav inatt. Han gick tillslut ut och la sig i soffan och fick sova 1 timme innan han skulle sticka till jobbet. Stackaren.. Jag hade ju hoppats på att han skulle kunna Vabba idag (både jag och walther är ju krassliga..) men han har alldeles för mycket på jobbet just nu :(

nu ska jag passa på att sova lite till en film nu när Walther öntligen sover =)


Anna Anka

Sitter o kollar klipp med Anna Anka, hon är min nya idol =)

Walther sitter på golvet framför mig och viftar med händerna till lite 2pac musik och Gustav har äntligen tagit sig i kragen och börjat städa sitt skrivbord!
Själv har sån grym träningsvärk att jag knappt kan andas utan att det gör ont någon stan, varför ska jag alltid köra igång alldeles för hårt med träningen ibörjan? Fast nu är det välbehövligt, har ju bara 2 månader på mig och 5 äckliga kilon kvar!

Ska se hur lång tid det tar för Gustav att fixa skrivbordet och om det inte tar alldeles för lång tid ska jag nog dra med honom på en promenad. Nu är det ju så att det är Lidingöloppet i helgen så det är säkert galet mycke folk överallt så vi får väl knuffa oss fram...


Suck, pust och stön

Imorse sprang jag och Lousie ner en snabbis till centrum, skulle egentligen inte handa nått mer än mat till Walther men det fick bli lite rödvin oxå ;) Det e ju Torsdag vilket nästan är helg i alla fall..

Kvart över ett var vi hos dietisten (eftersom Walther är komjölksallerigiker) hon sa inte mycket som vi inte redan visste. Det är sånna jobb som hennes som försvinner mer och mer när alla kan skaffa informationen själva. Det är ju bara att google så hittar man ju hur mycket info som helst. Tror nästan vi kunde mer om Walthers allergi och vad han kan och inte kan äta än vad hon kunde... Så det hela kändes rätt meningslöst, vi fick et visitkort så vi kan ju ringa om vi skulle ha några frågor... öhhh ELLER så googlar vi det istället och får svar mycket snabbare.. haha. Kan inte vara lätt för en sån som henne att möta unga människor som kan mycket mer än vad hon fick lära sig i skolan än vad vi har lärt oss från internet...

Snart ska jag väcka Walther för han ska o simma.. De kanske till och med skulle få dyka idag.. =) Det e gustav som ska simma med Walther idag och jag har inte vågat sagt att de kanske ska dyka idag.. Gustav är ju lite rädd att få vatten över huvudet.. hehe Nej då.. det ska nog gå bra.

Imorgon är det babysång på Bibblan vid halv tio sen ska vi fika lite å sen ska jag promenera bort till friskis och träna lite. De har ju barnvakt så jag tänkte prova att lämna in där. Första gången som Walther har barnvakt (förutom när hans mormor varit det men henne är han ju van att se..). Ska bli spännande att se hur han reagerar på det :) Kankse inte funkar alls men då får han vara med mig o träna :)

Hemma igen

Nu e vi hemma efter en mycket trevlig mammaträff i Käppala. Det är så roligt nu när de små verkligen börjar uppskatta varandra lite mer. De sitter på golvet och leker och vissa är så duktiga och tar sig redan framåt.
Walther somnade i bilen på väg hem och nu ligger han ute på balkongen och sover så sött.
Ska försöka klura ut vad vi ska äta idag, vet inte riktigt vad jag är sugen på. Hoppas att Gustav har bättre fantasi än vad jag har idag.

Imorgon kommer Cici och käka lite lunch med mig, går ett tag mellan gångerna vi ses. Sist vi sågs var typ 5 månader sen. Ska bli kul att ses =)

Snart e det dax :)

Igår var vi och fixade pass till Walther och idag har jag ringt runt o kollat upp vaccinationer till Walther.. Snart är det bara 2,5 månad kvar tills vi åker... Känns som det är mycket kvar att fixa men det viktigaste på turordningen är att få nån som hyr lägenheten när vi är borta och att fixa visumen.

Idag ska mammagruppen träffas igen, cici är så snäll att hon kommer o hämtar mig och Walther så vi slipper åka det där dumma tåget. Så nu medans Walther sover ska jag passa på att käka lite lunch och kolla igenom skötväskan så man i alla fall har med sig det viktigaste ;)


Denna vinter behöver Walther i alla fall inget duntäcke =)



Irriterande

Vad störande det är när de ska göra undersökningar via telefon.. Vi vill slippa vara med och har NIXat vårat nummer men det hjälper ju föga.. Nu har de ringt 3 gånger under dagen (jag har struntat i o svarat för jag inte kände igen nummret) och så precis nyss svarade jag. Då vill dom att den som fyllde år sist i hushållet ska svara på frågor om svininfluensan.. Det är gustav som fyllde år sist i detta hushålle och jag sa att han int var hemma då svarar hon på en gång att då ringer jag tillbaka om en timme.. Hur fräck får man vara? Då svarade jag att det behöver du inte alls göra, dels är han inte hemma och han vägrar deltaga i undersökningar i allmänt, så lägg din tid på att jaga andra... Då blev hon skitsur... Inte fasiken är det mitt fel att hon inte kan få ett bättre jobb än så? Varför tror alla idioter (som säljer eller undersöker via telefon) att man vill prata med dem? Om man gärna vill vara med i sånna undersökningar och gärna vill att telefonförsäljare ska ringa så kan man väl få anmäla sig till det och sen är det förbjudet (och dessutombelagt med böter) att ringa till dem som inte anmält sig till det registret!

Långt, irriterad och krångligt inlägg men jag blir inte så glad när folk ringer och stör!

Mysig dag. Mysig kväll?

Har haft en mycket gladare Walther idag. Har varit i parken med alla mammor och barn och Jennie sötfisen hade med sig massa mumsigt. Walther fick världens (förmodligen universums) snyggaste hawaii skjorta att ha på sig på Filippinerna av Jennie.
Ska ta kort på honom i den sen o lägga upp de så ni får se.

Walther bara backar o backar.. Ligger han på mage så backar han, sitter han i gåstolen backar han, ligger han på rygg så backar han.. Hur ska jag lära honom att komma framåt? Han blir ju skitarg när han åker bakåt istället för framåt som han tänkt sig. Får ta av honom byxorna så han inte glider bakåt... Det kanske funkar?

hoppas walther är lika glad hela kvällen nu... Han e så mysig bara han e glad...

God morgon...

Walther vaknade kvart i sex imorse! KVART I SEX! Varför??? Men men vi gick upp käkade gröt och sen la vi oss och sov till kvart i nio =) Då var det mycket trevligare att vakna..

Nu ska vi käka lite frukost och sen gå ner o kolla om tvättmaskinen gustav satte på är klar...

Var tar tiden vägen?

Känns som jag har tusen mer saker att göra om dagarna nu när jag e mammaledig än när jag jobbade.. Massor av personer jag skulle ringa tillbaka till idag men det hanns inte med så det får bli imorgon..

Idag har Walther inte ått så bra... Tror hans prickar har kliat och gjort ont för han har inte velat sitta eller ligga utan vill bara stå för annars verkar det göra ont.. Han har fått tavegyl och Ipren nu innan han skulle sova så hoppas att det hjälper för honom.. smörjde även med mildison så att prickarna ska försvinna så fort som möjligt..

Älskar min nya dator med window 7 på.. Hur underbart som helst.. Snacka om smidigt.. Nu ska jag bara få arslet ur vagnen och börja plugga ordentligt =)

Lite planering för veckan:
Imorgon: mammaträff i parken
Onsdag: Till vilda väsby???
Torsdag: Walther på höftröntgen på astrid Lindgrens och sen babysim (om han orkar)
Fredag: babyträff på Biblioteket och åka till Fabriksbutiekn i Gustavsberg
Lördag: INGET PLANERAT!!!
Söndag: Kiddo klädparty hos Johanna

Walther ser ut som en prickig korv...

Jaha.. då var det till 99% säkert att Walther är allergisk mot mjölk! Började prova med mjölk för en och en halv vecka sen och i lördagskväll började han bli lite prickig och i söndags morse var det svårt att se skillnad på en prickig krov och lilla Talter... Som tur är verkar han inte lida av att det kliar eller nått sånt och det är ju tur det.
Ska ringa Walthers läkare för att se om hon vill se hur det ser ut och sen fråga hur fasiken jag ska göra med all mat. Mjölkfria gröten finns ju bara i småpack på apoteket och den enda mjölkfria vällingen jag hittat avskyr han. Den enda välling han tycker om är den man gör själv men det är ju lite smidigare när man ska bort och bara blanda vällingspulver med vatten eller ta med färdiga tetrapack med välling.. O sånt finns tydligen inte i mjölkfritt... Han vill ju nästan inte alls ha ersättning längre och om han nu inte dricker så mycket sånt vad ska jag då ge honom så han får i sig kalcium och allt annat nyttigt som finns i mjölkprodukter?

Jaja mycket frågor just nu och allt känns som det kommer bli jättekrångligt... Men huvudsaken är att lilla Walther kommer må bra...

Björkvik och Nyköping

Va hem till mor, far och syster och hälsade på tidigare idag. Mycket trevligt. Kollade på hur fint Elins rum blivit när det nu är färdigmålat och tapetserat, käkade lite mat och provkörde Pappas nya fynd; en liten moppe som man kan fälla ihop... Bilder på mig och moppen kommer sen när Elin mailat över dem till mig...

Sen åkte vi till Nyköping och hälsade på Joel med barn och Joel; vi är dig evigt tacksamma =) Stackars Hanna som tydligen jobbade heeeela helgen lång...

Självklart lyckas vi pricka in broöppningen i Slöddertälje... (oj förlåt det heter visst Södertälje, glömmer lätt vad det heter när man e så arg som jag e nu..) Hur i hel*ete kan man ha broöppning på en Europaväg? Bygg en ny motorväg med en bro som båtjä*larna går under utan att man behöver öppna den! Hur svårt ska det vara? Och alla korkade miljöpartister skulle väl självklart vara emot den ideén men tänk så mycket onödiga avgaser som släpps ut när det är kilometerlånga köer och det bara kryper fram för att sen stå still o sen kryyypa fram igen... Gahhh shit va störande det är med köer! Jag bor ju verkligen i rätt stad.. Hahahaha

Nej nu ska jag lägga mig i sängen o hoppas på att det finns nått bra på tv!

Vaknade tidigt..

Nu verkar det vara slut på Walthers sovfest... Han vaknade vid sex imorse (som vanligt...) Han låg och lekte i ca en halvtimme själv i sängen innan han gjorde sig hörd och halv sju var det alltså bara att masa sig upp o göra gröt!
Även Gustav och jag har nu fått i oss lite fruskost och kaffe men kaffet verkade inte göra Gustav mycke piggare... Han tog Walther och gick in o la sig i våran säng o nu sover de båda IGEN... Här sitter jag och är bitter över att jag druckit mitt kaffe och för en gång skull är så pigg att jag absolut inte kan somna om... Så jag fortsätter att dricka en stor mugg kaffe till =)

Får se vad som händer idag.. Antagligen rör vi oss ner mot Nyköping men det återstår att se :)

Länge sen vi var hemma hos mor o far, Walther saknar ju sin Mormor och Morfar

Sovande lilla monster..

Walther sov ju hur mycket som helst igår och jag trodde ju på en mardrömsnatt (igen) och jag hade fel (igen). Han sov till kvart i åtta imorse! Sen sov han 1 timme runt 10, 1 timme mellan halv ett och halv två och 2,5 timme mellan halv tre och fem... Hinner ju sakna honom hur mycket som helst....

Nu är han i alla fall vaken och ligger och rullar runt i soffan och kollar på Bumbibjörnarna.

Den 21 eller 22 oktober ska jag (och några kompisar) gå på detta: http://www.mammakvall.se/mammakvall/info.html

Ska bli så mysigt och dessutom får man en goddybag =) Me like!

Undebaraste lilla tax..

Har varit tax vakt på förmiddagen idag åt lilla Boston. Å han e ju bara för söt. Tänkte att vi skulle gå en liten promenad till Willys för o handla lite, så vi satte ner Walther i vagnen och tog Boston i kopplet och gick. Vi gick ca hundra meter sen kissade Boston och vägrade sen att gå...Han skulle ligga under vagnen (alltså i shoppingnätet under..) och där låg han hela vägen till Willys. Hur nöjd som helst... Snacka om en bestämd liten tax. På vägen hem tvingade vi honom att gå (han ville hem så det var inte så svårt.. han är ju liiiite hemmakär när inte husse och matte e med), vi hade ju en matkasse vi inte orka bära som vi var tvungna att ställa på Boston bästa liggplats =)

Nu sover Walther på balkongen och jag ska slöglo lite på tv :)

Fredag...

Varit på mysig lunch hos Lotta idag =) Kul att se att Walther nu börjar tycka att det är kul att träffa andra barn...

Idag har Talter sovit grymt mycket, först 12 timmar nattsömn sen 6 timmar på dagen och sen somnade han runt sju idag... Han drömde bara en gång under natten som va så natten blev inte alls så hemsk som jag trott.. Undrar hur denna natt blir??? men vaknar min lilla prins inatt ska ha för en gångs skull få sova i våran säng... Nån gång måste man få fuska *thihi*

Nu sitter jag och dricker lite gott rött vin och varvar det med bacardi breezers =) Min Gustav vet vad jag vill ha en fredagskväll ;)

Imorgon ska vi kanske vara hundvakt åt världens sötaste tax... Han e bara så go och nu är det länge sen vi fick äran att vara hundvakt...

Torsdag

Först vill jag säga att jag inte alls tycker om en viss Catharina Bergström! Har nu ätit godis till lunch, mellis och middag idag... och det värsta är att jag har huuuur mycket godis som helst kvar! Hur fasiken ska det här gå? # månader kvar till Filippinerna och jag moffar godis? O jag kan inte sluta för jag har såååå sjukt dålig karaktär! Och vad fick hon av oss? Naturdiet.. hon kommer vara smal som en pinne tills vi ses på Boracay! *morr* Hahahaha.. (är dock lite ironisk för de som inte förstår det..)

Idag skippade vi Babysimmet.. Walther har inte sovit ordentligt under dagen och jag mår inte helt hundra.. Gustav var tvungen att åka iväg och fixa med sitt lager.. Han är fortfarande inte hemma... Så jag sitter här i min ensamhet och käkar...GODIS!!!

Imorgon är jag, Walther, Louise, Eliott, Ingela och Molly bjudna hem till Lotta och Sally på lunch.. Ska bli supermysigt... Louise, Ingela och Lotta är gamla jobbarkompisar och det e så sjyst att jag får haka på när de ska träffas =) Nästa vecka blir det min tur att bjuda på lunch...

Ikväll var första kvällen som Walther inte ville dricka upp sin välling.. Han drack 50ml (brukar dricka 230ml). SÅ inatt lär väl bli första riktigt jobbiga natten när han lär vakna hela tiden och vara hungrig :( Men men vi får se hur det blir...

Nu ska jag kolla på det som e kvar av IDOL!!! =)

Nya bilder

Orkar inte lägga upp nya bilder här för det e så himla muppigt att man bara kan lägga upp en bild i taget.... Men det finns nya bilder på Facebook i albumet Walther William Nubert för den som är intreserad =)


http://www.facebook.com/album.php?aid=82545&id=632231866&l=97a4bd3b77


Runt runt och tillbaka

Va en sväng till Sollentuna men där fanns inte det vi letade efter så det blev att åka till Sickla istället. Där hittade vi vad vi letade efter men kom fram till att det var överskattat skit så nu kunde jag släppa den idéen.. Tack Gustav älskling för att du står ut med mig och mina dumma idéer :)

Efter Sickla åkte vi hem till Engstrands och fikade lite, var år och dar sen vi va där känns det som... Isabella har blivit så stor! Kan inte fatta hur fort det går.. Hon som alltid varit lilla bebisen är ju nu ett BARN!!! Åldras jag själv lika fort? Hemska tanke...
Bella är i alla fall hur rar som helst med Walther fast han nyper och river henne mest hela tiden. Hon hjälper honom ta leksaker och klappar på honom jätteförsiktigt..

Nu väntar jag på broccolipaj och sen ska jag fundera ut vad jag ska göra imorgon.. Och nej kära mor min jag tänker INTE vika tvätten :P Haha Eller kanske... om det regnar och är jättetråkigt väder... Annars kanske jag ska shoppa litegrann =)

Fotboll är så tråkigt!

Fattar inte hur man orkar sitta o titta på det på TV? Jag får inte säga ett ord när Gustav kollar.. Visserligen kan det bero på att jag bara säger saker som "kom igen då Ungern" "Nämen har det inte blivit något mål än" "Men oj, stackare ramlade du lilla gubben igen"

Gustav avskyr mig när jag sitter o kommenterar fotbollen.. Moahahaha Nej då idag har jag varit snäll... Mest suttit framför datorn och ska nog fortsätta med det tills fotbollen e klar...

Fortfarande sjuk

Louise, jag är ledsen att säga det men choklad och cola som botemedel mot halsont fungerar EJ! Mår i och för sig lite bättre idag men har fortfarande ont i halsen och är snuvig :( Bafucin is the drug that works!!! Me love it!

Hoppas bara att Walther Talter slipper bli sjuk... Han har i alla fall börjat med världens bästa grej nu: Han sover ca 2 timmar i sträck mellan 13-15 varje dag! Underbart.. Känns som man hinner vara sjuk under den tiden och verkligen tycka synd om sig själv :) Hoppas han fortsätter sova så, då kanske jag någon dag framöver hinner vika all tvätt ;)

Var ju på 6-månaders kollen med Walther i onsdags och han var 69cm lång och vägde 8,6kilo. Helt perfekt med andra ord =)
Läkaren kände igenom höfterna och tyckte att det var något som kändes lite konstigt så Walther ska få röntga höfterna för o kolla om det är något som behövs fixas. Ska ringa Astrid Lindgren på måndag och boka tid.
Har även börjat ge honom lite mjölk nu för och se om han verkligen är allergisk.. Hoppas verkligen att han inte är det.

Ska kolla om jag hittar sladden till kameran senare idag och försöka ladda upp lite nya bilder :)


Nu har jag varit sådär dålig igen

Dålig på att uppdatera alltså...

Men livet rullar på som vanligt, har i veckan fyndat lite på rean, varit på 70-års kalas, varit på mysig mammaträff hos Louise, promenerat massor och blivit sjuk :(

Walther sitter helt själv nu (ska lägga upp bild senare..) dock har jag alltid kuddar bakom honom för ibland "glömmer" han bort att man inte bara kan slänga sig bakåt... 6 månader och hjärnskakning låter inte kul..

I helgen var det tänkt att vi skulle till Björkvik men eftersom jag är sjuk så skippar vi nog det. Dessutom var Elin sjuk och Matilda stackarn är sjuk och ensammen i Örebro.. Alla syskon är sjuka just nu :(

Nu ska jag fortsätta knapra Ipren och Bafucin och hoppas på att jag blir frisk tills nästa vecka då våran mammagrupp ska vara med på fotograferingen till en broschyr om föräldraträffar på BVC =) Älskar ju att bli fotograferad så den får jag ju inte missa ;)

RSS 2.0