Måndagar..

Finns inget roligt på tv alls en måndagskväll :(

Vad ska man göra då? Kolla Facebook och skriva onödiga inlägg på bloggen såklart...

Läste massa roliga bloggar förut men jag hittar dem inte igen... Tror jag ska sätta mig och kolla lite på Bubbleroom.se kanske finns massa mer roligt att beställa därifrån som jag missade igår ;)

15 dagar kvar

Har idag varit nere i centrum en sväng och köpt lite ljus till adventsljusstaken. Tänder det första ljuset idag istället för igår ;)

Blev bjuden på god lunch av Louise idag. Eliott har blivit så stor, har massor av tänder, kan sitta själv och är på god väg att börja krypa!

Tiden går så himla fort, bara 15 dagar kvar tills vi åker... Jag längtar som satan i gatan men samtidigt har jag börjat inse hur länge vi verkligen ska vara borta och hur mycket man kommer sakna vissa personer hemifrån... Men 3,5 månad går fort och alla finns ju kvar när vi kommer hem.

Sitter och klurar lite på vad det finns för roliga/praktiska leksaker vi kan ha med oss på planet till Walther... Nån med nått bra förslag???

Lite sovmorgon

Walther vaknade vid 5! :/ Men till slut fick jag honom att somna om så vi vaknade vid kvart i sju.. Det kallas sovmorgon i min värld just nu.. hehe

Vid tio ska vi gå en liten sväng med Louise och Eliott ner till centrum och sen ta en liten fika.. Känns som det kommer att bli en riktigt mysig dag :)

Bubbleroom.se

Haha gud va duktig jag är... Nu är min blogg med på Bubbleroom. Man va tvungen att lägga till massa banners o stuff o jag fattar inte riktigt hur jag ska få det snyggt.. Hoppas kunna flörta med syster min så hon fixar det åt mig nån dag ;)

Man kan ju tydligen tjäna pengar på att lägga ut sin blogg på Bubbleroom! Shit va alla tänker: men gud va lättlurad hon e... Och ja, det är jag! =)

Nä nu ska jag verkligen sluta pillra med min blogg och försöka sova lite.. Har ju en liten Walther som garanterat inte vill ta sovmorgon imorgon (eller någon annan morgon heller för den delen). Så tack och god natt, imorgon går vi upp vid sex tiden och senare under dagen ska vi busa med Eliott och Louise :)

Bubbleroom.se

Har beställt lite saker från Bubbleroom nu som jag hoppas ska hinna komma innan vi åker...
Allt var till riktiga vrakpriser ;)





Vi har varit så duktiga i helgen

Vi har hunnit gjort följande:

Rensat förrådet där nere
Rensat förrådet där uppe
Åkt med två lass skräp till tippen
Tvättat 8 maskiner tvätt
Manglat, struktit och hängt upp julgardiner
Hängt upp Julstjärnor
Satt upp adventsljusstakar
Rensat ur garderoben
Lagat flera par jenas
Börjat packa
Har till och med hunnit pilla mig lite i naveln.. haha

Det har i alla fall blivit jättemysigt här hemma. Nästan så det känns lite sorgligt att vi ska åka om 16 dagar.. Fast bara väldigt lite sorgligt ;)

Nej nu tänker jag inte göra ett skit mer idag och imorgon hoppas jag att lilla Eliott och hans mor är friska så vi kan leka lite med dem!


Torsdag 26 November - 19 dagar kvar

Dagen/morgonen/natten började med att Walther vaknade till vid 3 tiden och jag fick honom att somna om på en gång. Jag däremot kunde INTE somna om! Väckte Gustav strax innan 4 för att berätta att det nu bara är 19 dagar kvar tills vi åker! Sen var vi vakna fram tills Walther vaknade igen vid halv sex, då tyckte inte vi att det var någon idé att försöka få honom att somna om med tanke på att vi varit vakna några timmar och började bli sugna på frukost.

Så alltså 3 vaknade jag, halv sex gick jag upp och nu klockan 21 är ju nu sjukt trött...

Men idag har vi haft finbesök från Katrineholm, Linnéa och lilla Alice har varit här. Alice är en sån duktig liten tjej och Walther var så imponerad av henne. Hoppas han lärde henne några små hyss idag, hon är lite för snäll mot sin mor ;)

När jag skulle följa dem till tåget blev det lite snurrigt. Jag precis lärt mig hitta inne på centralen så jag gick med självsäkra steg in, kollade tavlan och började gå mot spår elva. Och så har de byggt om! Hittar fasiken ingenstans. MEN så ser jag massa konstiga pilar i golvet som visar vägen. Vi följer pilarna och letar upp en hiss och åker ner. Väl nere vid spåret så står det att ett annat tåg ska avgå därifrån och vi står där som två dumma frågetecken. 10 minuter kvar innan tåget går och vi har ingen aning om vilket spår i hel*ete tåget går ifrån. Vi e helt säkra på att det stod på tavlan att tåget skulle gå från spår elva. Vi letar upp en annan tavla och på den står det att tåget ska gå från spår tio. Vi letar upp en hiss och springer snabbt till spår tio och där står det dumma tåget. Jag hjälper Linnéa på med barnvagnen och allt är frid och fröjd och vi säger hej då.

Nyss ringde Linnéa mig och berättade fortsättningen på sagan om det dumma tåget:

De hade tydligen ropat ut spårändringen i högtalarna men de som redan var på väg/stod på perrongen hörde inte det (antagligen ropades det inte ut i dessa högtalare..) Så när tåget börjar rulla är det en desperat människa som hoppar över spåren och slår på loket och skriker att det är jättemånga som står vid spår elva som ska med. Efter mycket om och men så kommer tillslut alla med och tåget rullar på.
När tågetr kommer till Flen gör sig Linnéa redo att gå av och ser då att dörrarna hon gick in igenom är stängda. Barnvagen är för bred så den går inte att rulla i gången genom vagnen till nästa dörr utan Linnèa  måste ta bort liggdelen, fälla ihopp vagnen och bära på det och skötväskan och de två stora påsarna hon fått från oss bort till dörren som funkar. Vid det här laget har tåget stannat i Katrineholm och redan öppnat dörrarna... Smått stressad så hade hon fått hjälp av en vänlig själ så hon hann få av alla saker inklusive sig själv och Alice innan tåget rullade vidare, men det var med en hårsmån hon hann...

Ska aldrig åka tåg, hade det varit jag hade jag fått panik!

Jajaja.. Blev ett mycket långt inlägg idag. Ska lägga upp lite bilder på Alice och Walther imorgon =)

Första tanden

Walther satt och åt knäckebröd och dreglade som ett hungrigt lejon, sen fick han tag i mitt finger och då upptäckte jag den lilla lilla tanden som kommit upp =) 25 November kommer både lönen och Walthers första tand =) Mycket trevlig dag..

Har kommit på vad jag ska göra här näst: söka till Biggest loser. De går ju ner sjukt mycket i vikt, snacka om smal jag skulle bli.. Hahahaha (är lite smått ironisk för de som inte förstår det..)


fan oxå..

Har inte gjort ett skit idag. Allt började så bra, gick upp vid halv sju o käkade frukost, satte igång diskmaskinen, lekte lite med Walther, drack lite kaffe, kolla nyhetsmorgon och klockan 9 la jag Walther. Han vaknade dock 45 minuter senare så då busade vi lite men han verkade fortfarande lite släpig så vi gick o la oss i stora sängen och somnade båda två! Vaknade av att Gustav kom hem klockan ett! Han mådde inge bra så vi käkade lite lunch sen gick han o la sig. Efter det har inte mycket hänt.. Så allt som skulle göras imorgon får skjutas på till morgondagen.. Skulle i och för sig kunna göra det nu (när båda sover) men det är ju mörkt ute och då är dagen slut (enligt mig).


Jag är så duktig :)

I helgen har vi hunnit damma, dammsuga och torka golven i hela lägenheten. Rensat ur badrummet och packat ner det vi inte behöver. Rensat ur våra byråer och plockat fram de kläder Walther ska ha med sig. Har även hunnit skriva en lista på saker som ska inhandlas samt att vi har fixat till mitt CV.
Imorgon ska jag försöka hinna packa ner skor och ytterkläder vi inte använder samt att jag ska försöka rota fram lite julsaker. Ska även försöka hinna med att posta vällingen till Filippinerna. Välling kan man ju inte vara utan och istället för att släpa på det så skickar vi det dit. Kostar bara 550:- och då får man skicka 20kg.

På tisdag ska Walther göra pricktest så då får vi se om det ger utslag för mjölk denna gång.. Ska även försöka komma ihåg att be dem skriva ett intyg på engelska att han är mjölkproteinallergiker, kan vara bra att ha med sig.

Någon som förresten kommer på något grymt viktigt vi absolut inte får glömma att ta med oss?

Fortfarande dålig..

Walther är fortfarande lite dålig, snuvig och hostig och allmänt hängig och klängig. Just nu vägrar han att somna, står bara och hoppar i sängen och pratar för fulla muggar. Så fort jag lägger honom ner så äter han på sin panda och så fort jag lämnar rummet så ställer han sig upp.. Jaja han somnar väl nån gång, han har ju mest vilat hela dagen så jag förstår om han inte är så jättetrött..

På torsdag kommer Linnéa och Alice hit, kändes som det var hur långt fram i tiden som helst men nu e det bara fem dagar kvar :) Ska bli kul o ses igen.

Efter den här helgen så är det TRE helger kvar tills vi åker... Imorgon ska vi börja rensa ur här hemma så våran hyresgäst slipper ha ton av våra saker överallt.

På måndag är det massa viktiga samtal som måste göras och självklart måste jag ju även börja leta fram lite julpynt så jag kan pynta lite till 1:a advent! =)

Trött å så trött

Igårkväll började Walthers näsa rinna och han kunde inte sova. Det slutade med att Gustav fick sova på soffan och Walther och jag sov i sängen.. Fast det var nog mest Walther som sov för han skulle ligga på mig, mycket mysigt kan tyckas men när man själv då inte kan sova känns natten väldigt lång.

Nu har i alla fall Walther somnat om i sin egen säng så jag ska försöka sova en blund jag med innan en stolköpare kommer vid 10

Inte mycket sömn

Mellan ett och tre inatt gick jag upp till Walther ungegfär var 5 minut sem gav jag upp. Han fick sova i våran säng. Det resulterade i alla fall i att han fick sova och jag slapp springa upp.. Varken jag eller Gustav kunde sova med våran älskade lilla terrorist i sängen. Men som sagt var så slapp jag springet och Walther fick ju i alla fall sova.
Sprutan han fick igår hade nog väldigt mycket med det att göra. Han har dock varit hyfsat pigg idag men mest velat ligga i sängen och gosa.
 Imorgon blir tre vita stolar hämtade och då har vi bara en kvar. 9 stolar sålda på en vecka, det är inte illa..

Nu ska jag försöka hitta något att äta.. Börjar vbli hungrig och Gustav lär väl inte komma hem än på ett tag :(

Vaccin

Idag har vi varit på Bvc och walther har fått vaccin mot den nya influensan. Han hinner dock inte få andra dosen innan vi åker men allt skydd han kan få mot sjukdomar inför resan är ju bra.
Igår var Gustav förbi Filippinska ambassaden och hämtade våra visum, mindre än en månad kvar nu...

första riktiga krypstegen

Idag har jag varit och tagit andra hepatit B sprutan, käkat lunch med mina gamla kollegor och gamla chef och sett walther ta sina första "riktiga" krypsteg (tre riktiga kryp innan han slängde sig ner på mage och ålade sig fram som han brukar göra)

Imorgon ska vi till haninge och hälsa på Johanna, Linus och Ronja. Pratade precis med lilla Ronja som prompt inte skulle gå till dagis imorgon om inte Milia (alltså jag..) hämtade henne.. Så söt... Fast sen funkade det även om hennes pappa hämtade henne..

Ska försöka ge Walther vaccinet mot nya influensan imorgon..

Redan måndag igen?

Gah det e måndag igen.. Sitter nu i telefonkö till barnläkarmottagningen för att boka tid åt Walther att göra ett pricktest..
Klockan ett e det mammatraff och ikväll är det tvättstugan som gäller.

Nya åkpåsen (fast min är marinblå)

Kolla

Kolla in på www.Elix.devote.se under titel tidsfördriv.. bilder från när Walther gick med gåvagnen första gången hemma hos sin Mormor och Morfar i Björkvik. Han e såå söt.. ;)

Vagnen är nu såld..

Lite vemodigt att sälja Walthers gamla vagn men men.. har ju ingen användning för liggdelen eller babyskyddet längre.. (köpte ju ny sittdel till gamla chassit igår så Walther har en vagn i alla fall..) Ska iväg o kolla på en 7 Am åkpåse ikväll, de brukar ligga runt 1400 men de säljer en helt ny för 1000.. Måste bara dubbelchecka att den passar till vagnen...

Imorgon är det träff med mammagruppen men Walther kompis Eliott ska tyvärr inte med :(

På onsdag ska jag o träffa johanna, linus och förhoppningsvis ronja. Linus har blivit så stor att han tar sig runt i gåstolen nu.. 4månader gammal redan.. Tiden går så himla fort nu.. Känns inte riktigt som man hinner med nånting... Idag är Walther 8,5 månad och det är exakt 1 månad kvar tills vi lämnar detta kalla land! Ska bli sååå underbart!

Fixat och trixat idag

Hade en underbar morgon idag.. Walther sov till halv sju, fick välling, busade 20 min o sen somnade vi om och sov till halv tio alla tre! Mycket mysigt :)

Fixat en ny sittdel till vagnen idag, nya ägare kommer o hämtar vagnen imorgon + att det kommer en och köper en stol till =)

Dax att sova så man orkar med morgondagen :)


Underbart..

.. sålde precis en stol till :)

 När jag inte får jobba med att sälja ligger tydligen alla våra prylar i farozonen.. Innan vi åker lär det nog vara tomt här hemma.. På Blocket.se kan man ju sälja allt skit som finns... 

Brio stolarna jag säljer:

Fredag hela veckan?

Min lilla ängel sover för tillfället.. Något han inte gjorde speciellt mycket inatt.. Gud, jag är inte van att han vaknar om nätterna, är helt död idag! Han har ju sovit hela nätter (minst 10 timmar) sen han var 2 månader ungefär så man har ju blivit lite bortskämd med sömn. Inatt kunde jag inte hålla räkningen på hur många gånger det blev att springa upp o stoppa i nappen o dessutom ett blöjbyte vid 4 inatt :/ Efter blöjbytet tog det ju en halvtimme innan han ville somna om och sen vaknade han vid sju igen..
Får hoppas han sover bättre inatt, ska ju till engstrands ikväll så han kanske kan hålla sig vaken lite längre o sova lite längre på morgonen.. :) *hoppas hoppas*

Idag kommer en tjej o köper två vita Brio stolar och på Söndag kommer en tjej o köper barnvagnen. Funderar på om det är något mer vi kan sälja när vi ändå är i farten? Skötbord? Spjälsäng? Våran säng? Trasig TV? Gardiner? Nån som behöver nått? det enda jag inte säljer är Walther och resväskorna ;)

Anart bara en månad kvar.. Längtar så fruktansvärt mycket men det känns så orealistiskt på något sätt..

Snart kommer tydligen Valoraligan hit och ska käka lunch, tur nog så tar det med lunch hem till mig oxå =) Det blir underbart god Thaimat från krua Thai här på Lidingö har jag blivit lovad...

Dagens Walther








Jag borde vinna ett bloggpris!

Hahaha tycker verkligen jag har förtjänat att vinna bloggpriset Världens sämsta bloggare!

Jag e ju inte allt för flitig på att skriva här men jag ska försöka skärpa mig... När vi e på Filippinerna lovar jag att blogga nästan varje dag =)

Jaha så vad har hänt sen sist då?
Jo Walther reser sig upp o ska gå med sin gåvagn hela tiden och hönsmamma som man e vill man ju gå bakom ifall han ramlar så min ryg går nog snart av, men det är väl bara att gipsa!?
Imorgon fredag så ska vi hem till Engstrands och fira Matthias och käka julbord. Måste ju hinna med julbord innan vi åker.
Just det ja, så har Gustav fått en ny bil också och Walther har fått en ny bilbarnstol =) Själv har jag äntligen klippt mig och ska försöka hinna tona håret ikväll...

Har fått fler brio grow stolar  det är nån som e intresserad (svart 1900:- vit 1300:-)

RSS 2.0